Jeg har fundet min mørbrad!

Det har vist sig at et hidtil meget overset muskelpar benævnt Psoas Major, populært kaldet mørbraden, som ligger dybt i bughulen, er kraftigt involveret ved lænderyg-problemer. Muskelparret hæfter i deres øverste ende på lændehvirvlernes indvendige side, går ned bagtil i bughulen, gennem underliv og lysken og ender øverst på lårene.

Muskelparrets funktion er at løfte benet, dvs. bøje i hofteleddet. Problemerne opstår når disse muskler bliver permanent stramme og forkortede. De vil være som to meget kraftige elastikker, der hele tiden forsøger at trække sig sammen og dermed forsøger de at trække overkroppen forover med bøjning i hofteleddet. For at bevare oprejst stilling, kommer rygmusklerne på lændens bagside på overarbejde. De skal uafladeligt modvirke mørbradens træk forover for at holde overkroppen oppe. Det er en af grundene til at man får ondt og bliver træt i lænden.

(kilde: Ondt i ryggen! – der er noget at gøre ved det)

Random – nu med mørbrad

3 Replies to “Jeg har fundet min mørbrad!”

  1. jeg køre motocross og jeg får ondt i min venstre mørbrad når jeg skal skifte gear og når jeg skal tage mit ben ud, hvad kan jeg gøre ved det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.