Hvad med 3D?

Som gående i Aarhus’ små gader indenfor cykelringen er det en daglig udfordring med fartglade ciklister. Specielt Klostergade – Graven og Mejlgade er i perioder næsten umulige at passere …

Mejlgade lidt i syv 28.april 2021

På min tidlige morgentur var jeg ude at inspicere Mejlgades nye anlæg: ved Mejlgade/Rosensgade er der nu en hævet flade med et fodgængerfelt. Den nye fodgængerstrategi skal gøre det nemmere at passere gaden og sænke ciklisternes fart.

Umiddelbart finder jeg løsningen ret uinspireret og med tanke på, at der normalt passerer 10.000 ciklister hver dag i Mejlgade, skal der nogle mere opsigtsvækkende og kreative tiltag til. Siden 2016 er der blevet udviklet ‘3D optisk illusion fodgængerovergange’ i flere lande og i forskellige udformninger, hvor den i Ísafjörður (2017) er en af de mere omtalte. Er sikker på, der findes kunstnere som kan inkorporere lidt viking nostalgi, så udtrykket matcher med vikingelyskrydsene

3D zebra crossing - Ísafjörður, Iceland - Vegmálun GÍH // Foto: Ágúst G. Atlason/Gústi Productions // 2017

Fodgængerfelt eller fodgængerovergang:  Færdselsloven § 27 stk 7: Kørende, som nærmer sig et fodgængerfelt, der ikke er reguleret, skal afpasse hastigheden således, at der ikke opstår fare eller ulempe for gående, som befinder sig i feltet eller er på vej ud i dette. Den kørende skal om nødvendigt standse for at lade de gående passere.

Update 17.maj: Nogen i MTM har tydeligvis hørt efter ….

17.maj 2021: Fodgængerfeltet bliver placeret i krydset Grønnegade/Vestergade på sydsiden.

Update 13.juni 2021: Det var så hvad, det kunne blive til …

13.juni 2021: Fodgængerfelt i krydset Grønnegade/Vestergade

Update 20.jan 2022: Det tredimensionelle fodgængerfelt i Mejlgade skrottes: Kommunen vurderer, at placeringen i krydset ved Rosensgade, måske passer bedre – Ha!

3 Replies to “Hvad med 3D?”

 1. Pingback: Karoline Popup | Dortes Smadderkasse

 2. En gang til ….

  Nyt 3D-fodgængerfelt i Mejlgade
  Som mange nok kan huske, er det anden gang vi tester et 3D-fodgængerfeltet i Mejlgade. Denne gang har vi lavet det i et vejkryds, som er en mere ”naturlig” overgang – lige ved Rosensgade. Samtidig har vi lavet fodgængerfeltet på en hævet flade, der fremhæver 3D-effekten.
  3D-fodgængerfeltet skal gøre det mere tydeligt, at cyklister har vigepligt for fodgængere.
  Det nye fodgængerfelt er en del af et forsøg, der løber frem til 2024. Forsøget bliver løbende evalueret.

  https://www.facebook.com/TrafikAarhus/posts/210089538042659

 3. Pingback: Brosten! | Dortes Smadderkasse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.