er opfundet af Wilbur Scoville i 1912, og bruges til at måle hvor stærke chili’er er… – Oprindelig brugte man et panel af prøvesmagere som rent subjektivt angav deres mening efter hvor mange glas sukkervand de var nødt til at drikke for at neutralisere chilien (!) – i dag måler man bare inholdet af capsaicin (den bestanddel som giver chilien sin styrke)
Sweet Bells; Sweet Banana; Pimento: 0 Scoville Units
Mexi-Bells; Cherry; New Mexica; New Mexico; Anaheim; Big Jim: 100-1,000 Scoville Units
Ancho; Pasilla; Espanola; Anaheim: 1,000 – 1,500 Scoville Units
Sandia; Cascabel: 1,500 – 2,500 Scoville Units
Jalapeno; Mirasol; Chipotle; Poblano: 2,500 – 5,000 Scoville Units
Yellow Wax; Serrano: 5,000 – 15,000 Scoville Units
Chile De Arbol: 15,000 – 30,000 Scoville Units
Aji; Cayenne; Tabasco; Piquin: 30,000 – 50,000 Scoville Units
Santaka; Chiltecpin; Thai: 50,000 – 100,000 Scoville Units
Habanero; Scotch Bonnet: 100,000 – 350,000 Scoville Units
Red Savina Habanero; Indian Tezpur: 350-855,000 Scoville Units
Smerten ved indtagelse af de stærke chilier får hjernen til at udløse endorphiner som jo minder lidt om morphin. Altså bliver man lidt høj af chili indtagelse og kan faktisk blive lidt afhængig….
N.B. Tørrede chilier er ca. 10 gange stærkere end friske !
Random som selv er til Habanero’s (Jeg elsker når det ryger fra mit hovede…)
NB. Scoville skalaen opdateres hele tiden – og der er kommet flere stærkere chilier til! – som f.eks Jolokia chilien fra det nordøstlige Indien. Den er blevet målt op til 1.001.000 scoville units!
jeg har købt en bakke chili og den ligge som en af de stærkeste chilier i verden og bruger dem til fx, mad men har tænkt på hvor man kan få den stærkeste chili henne…? er der nogen der kan hjælpe`?
Prøv evt. her
http://www.chilihouse.dk
eller her
http://www.chilihouse.dk
Hejsa.
Hvis jeg har nogle Habanero i mit drivhus som måler ca. 2oo.ooo på Scoville scalaen, og jeg så tørrer dem, kommer de så op på ca. 2 mill på Scoville scalaen, eller hvordan skal det forståes med at tørre chili er 10 gange stærkere ?