Honningkager og Kongejagt

Erfarne som vi er udi UNESCOs Verdensarvsliste, kan vi kun glædes over, at Danmark har fået yderligere 2 steder erklæret for bevaringsværdige.

Christiansfeld kunne jeg ikke placere på kortet. Men de nordsjællandske parforcejagtlandskaber har jeg et tæt forhold til: Jægersborg Dyrehave/Jægersborg Hegn, den sydlige del af Gribskov og ikke mindst: Store Dyrehave. Det er ikke jagten som er kommet på listen, men de velbevarede geometriske stisystemer. Hvor mange gange har jeg vandret med små skridt med Syvkorset og Stjernen i Store Dyrehave som mål!  Seværdigheder i Store Dyrehave

Kan det tænkes at en opvækst i Hillerød virker befordrende på interesse for Barokhaver og fontæner og matematiske jagtlandskaber?

Danske verdensarvsområder: Jellingstenene, Roskilde Domkirke, Kronborg, Christiansfeld, de nordsjællandske parforcejagtlandskaber, Ilulissat Isfjord, Vadehavet, Stevns Klint (det tidligere danske konsulati byen Essaouira, Marokko)

På kandidatlisten: Vikingetidens trelleborge, Frederiksstaden med Amalienborg i København, Nordboernes landbrugsområder i Sydgrønland, de grønlandske jagtområder Aasivissuit og Arnangarnup Qoorua, molerklinterne ved Limfjorden.

Update 20.juli 2021: dr omtale af Parforce