Disco – the sound of the underground

…. fik endelig klemt denne dokumentar ind i går …

discodancinginaloft_ai

BBC2 og PBS serie i tre afsnit som fortæller discoens historie og betydning for folk der bare ville være i fred og danse … kan ses på dr.dk

Afsnit 01 – Revolution: I midten af 1970’erne blev natklubberne i New York fristeder for latinamerikanere, sorte og queer-personer, hvor de kunne føle sig sikre. Discoen opstod som en utilsigtet bevægelse, der forenede minoriteterne, og dansen blev et symbol på frigørelse og håb.

Afsnit 02 – Mainstream: Disco forenede black pride, kvindefrigørelse og LGBT-kultur, hvilket hjalp sorte til at bryde igennem i popverdenen. Ved slutningen af 1970’erne var disco mainstream og indtjente milliarder, men fokus på kærlighed og inklusion forsvandt til fordel for kommercialisering.

Afsnit 03 – Undergang: I slutningen af 1970’erne blev disco overmættet af virksomheder og pladeselskaber, hvilket førte til ensartethed og negative reaktioner. ‘Disco-destruktioner’ opstod, og AIDS ændrede discomiljøet for altid. Men fra discoens aske opstod en ny musikform: housemusik.

Udløber 21.jan 2027 // via // via // via //

dr.dk har faktisk rigtig mange gode dokumentarer i øjeblikket: Wingman, Velkommen til frontlinjen, Så længe vi er stive (efter at have set den, vil jeg nok overveje om ‘ har gået på guideskole’ bør indgå på et CV). og så falder jeg nok i dramadoku’en Ungeren – Overgi’r sig aldrig // wiki //

Note: kan næsten ikke tro at der nu er under en måned til valget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.