Man tager en ål

Vi har jo tidligere beskæftiget os indgående med makrellen, og nu er tiden kommet til en mere snasket affære: Udskæring af en røget ål. Så i dagens anledning vil jeg nu filetere i mit solbeskinnede køkken! Vask gerne hænder ofte undervejs!

1 stk ålSkindet fjernes
1 stk ål og så af med hovedet. Skindet løsnes forsigtigt fra hoved til hale.
Perfekt!Ålen deles i to
Herefter skæres ned langs rygbenet og ålen deles
Rygben fjernesSå er der fileter!
Rygbenet fjernes (fra halen) og ålefileterne skæres ud i passende stykker. (at der kun er 7 stykker må skyldes katten…)

Hvis man har husket at købe brød, æg og purløg, kan man herefter montere en dejlig ålemad…

Update 2016: Denne video fra Aalekistens røgeri har reddet mangen en ål fra lemfældig filetering:
watch

Ugens Makrel:  torsdag 20. aug 2009torsdag 27. aug 2009 , torsdag 7. jan 2010, torsdag 14. jan 2010,

Tidligere indlæg: søndag 9. apr 2006

Random – Update: Ål igen – nu med – video // By George, I think she’s got it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.