Gefion-springvandet

genåbner i dag – jubiiii !

Om Gefionspringvandet fra /Wikipedia:/ “Gefion er i nordisk mytologi terne for Frigg. Asynje. Udpløjede ifølge overleveringen Sjælland. Historien er som følger:

“Hun havde et forhold til Svaerkongen “Gylfi” og fik som morgengave af ham lov til at få al den jord hun kunne nå at udpløje fra hans land i løbet af 24 timer. Til at hjælpe hende “avlede” hun fire sønner med en jætte, som hun forvandlede til okser. Det siges at med sønnerne som trækdyr lykkedes det hende at pløje landet (Sjælland) ud i havet mellem Fyn og Skåne. Al jorden efterlod et hul i Sverige, som hurtigt fyldtes med vand – søen kaldes i dag “Mälaren”(*)

Og det er i aften klokken 20.00

5 Replies to “Gefion-springvandet”

  1. Endelig!!
    Det er et meget flot springvand, og jeg har som barn brugt meget tid i og omkring lige netop det springvand. Jeg har reddet på ryggen af de tyre op til flere gange, til stor morskab for de kameraknipsende turister der kastede småpenge i vandet som jeg så dykkede efter, indtil jeg blev smidt væk af parkbetjenten. Et springvand der har forsynet mig med en god portion ekstra lommepenge gennem min barndom 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.