Ordbogen

Sappho’s ordbog eller en guide til ERNA’s Univers:

8. Marts 1992: Tilsyneladende en dag som alle andre… Men det skete i de dage for xx år siden, at der af Kvindehusets aske rejste sig Fugl Føniks: Og de så, det var stort, og de kaldte hende Erna. Og de fylkedes om hende, og de følte, at det var godt.
Men en dag hændte det, at der skikkedes bud, at alverden skulle skrives i mandtal. Og de, der var af Ernas æt, skulle møde i Mejlgade kl.1900, for hist skulle folketællingen foregå. Og idet budbringeren vaskede sine hænder, proklamerede hun, at der ville forefindes udskænkning og uverdslig underholdning…

Af lave: Noget verden er

Akupunktur: “Sætter gang i peristaltikken” siger vores egen stikdåse.

Alder: Hvorfor udelukke sig selv fra en masse sjove ting fordi man er er blevet bange for at omgås folk der er yngre end en selv?

Alderdom: Tidspunkt, hvor man burde være i fred for folk, der vil påtvinge sprællevende, velfungerende mennesker sundere vaner. Vi fra redaktionen vil gerne se en 93-årig, som det har glædet at holde op med at æde kartofler og smør, drikke øl i utide og ryge. I den alder har man sgu fortjent det.

Alliteration: Sandhedssøgende sinker søger Sappho som spyfluer søger sukkerknalden – sørme.

Andrager: Noget som alting gør

 Anekdoter: Hvis de alle sammen var sande, ville det være meget sjovere at være os – se løgnehistorier…

Astrid Lindgren: Æret være hendes minde. Se Castrum Doloris

Barvagt: Et trist, men elskeligt væsen, som er til fals for et venligt ord og en skilling, og som i øvrigt ikke har andet at gå op i.

Betonlebbe: Kvinde i overordentlig god kontakt med sine mandlige sider; kendes på røvballeformet  stålkam og ditto tegnebog – også kendt som Dorte med Vesten ( i øvrigt en dejlig film).

Bingo: Årligt tilbagevendende arrangement, som afstedkommer stor larm og misundelse (citat: “Hvad skal hun med whiskyen – hun drikker den jo ikke engang!”)…

Pap BirtheBirthe Kjær: “Birthe repræsenterer for mig dansk kultur, når det er på sit højeste…gennembruddet var for mig, da hun sang “Vi maler byen rød” Citat: Webmoster:

Blake: 80érnes flotteste mand. “God dammit Krystle, I need that pipeline! / Do I have to be poor to turn you on? – i øvrigt en dejlig restaurant i Amsterdam.

Bowling: Ølvenlig sportsgren, der tillader alle at bære satinskjorter med matchende sko.

Bustur: Undskyldning for webmoster for at lave sjove bånd

Bryllup: Hvornår opkastes 14. maj til national hellig- og fridag?.

Brystholder: Rigtig venlig person, der træder til, når man ser træt ud…  Nu landskendt via Polle.

Bæ: Hæhæhæ

Bøsser: Mageløse mandspersoner, som til glæde for mange opsøger Erna´s i stadig stigende omfang

Castrum Doloris:” Kære helle kongehuset Det var en stor sorg der ramte vores familje da vi høre at Hendes Majæstæt Dronning Ingrid var død.Vi føler med helle den kongelie familje,da vi hved hvad Ingrid betød for det danske kongerige.Vi håber det vil gå dem godt selvom di har mistst en moder,svigermor,mormor og oldemor.Det var også en utrolig flot begravelse den kære droning fik. De kærligeste hilsner fra Fam. Vendelborg Glumsø.”
(citat: JP, 7. november 2000)

Cigaretter: Fra sædvanligvis velorienteret og pålidelig kilde forlyder det, at de danske rygere godt kan indstille sig på en udendørstilværelse i stil med den festlige, der føres i bl.a. Norge og Irland. Eftersom vi jo langsomt men sikkert nærmer os en ny istid, anbefales alle med hang til dette oral-støttende aggregat at indkøbe ekstra benvarmere og fingerløse handsker. Fra redaktionens side venter vi på at andre med sundhedsskadelige vaner skal undertvinges samme påbud. Chips- og chokoladespisere: Foren Eder – vi mødes udenfor…

Citron: Er godt i øl og måner.

 Coyote Ugly: Pragtfuld film som udspiller sig i bar med højt til loftet og lækre bartendere – lidt ligesom her…

Danish D-Lite: Ernas veninde gennem 10 år, der tillader homoseksuelle og venner at svede og se på nøgne mennesker  – udelukkende med det formål at drikke øl og ryge bagefter… Uden DDL havde Erna ikke været den kvinde, hun er i dag. Altså ikke Danske Døves Landsforening.

Dankort: Lille plaststykke, som er godt at have efter den 15. i måneden. NB: Husk at smide kvitteringen væk, så bliver pengene ikke trukket. Undtagen naturligvis de 50 øre, som de fattige banker har så hårdt brug for.


Dans på Baren: Anbefales kun for folk af mindre statur.

Dansebåten: Stedet hvor Danish D-Lite møder Kongeriget, og selvom de i et usselt forsøg på at begrænse festlighederne (det er jo et norsk foretagende) har fjernet vores faste møblement og ansat sure mennesker til at skælde sagesløse små lesbiske ud, viger vi ikke! Dansebåten tilhører os!

Disco: En bugt og en dans og noget som man kaster

Dresskode: Har vi ikke alle sammen mere eller mindre det samme tøj på

Dorte: Uopnåelig person som har en røvkasse

 Enebær: Optræder ikke altid ene, men virker vanddrivende og har som ingrediens i gin reddetmange fra skørbug. Tilsat tonic redder det endnu flere fra malaria qua sit indhold af kinin.

Erna’s Taverna: Det er da et skæggere navn end KvindeinformationsCaféen Sappho.

Falafel: Etnisk kødbolleformet alternativ til de tosser, der kalder sig vegetarer

Festuge: Stort arrangement, som Erna på den løgnagtige måde tager sig af.

Fakdvhdrthdkf: Foreningen Af Kvinder Der Vil Have Deres Røv Tilbage Hvor Den Kom Fra. Medlemskab opnås automatisk ved det fyldte 35. år.

 Feng Shui: Boligstil, hvor den ølkasse du sover i vender mod øst.

Feromoner: Ord som redaktricen ikke kendte før i dag

Fiskeri: Vi anbefaler Ejsing put-and-take ved Skive (Der udsættes jævnligt store, sprælske ørreder på mindst 500 gram) Undgå Marcusminde ditto

Fløjkrig: Fløjl er et dejligt materiale som man kan lune sig i mens man er sur og dårlig taber

Fodbad: Gør mig fodglad :-). (Nu skal redaktricen altså have indlagt kateter)

Fugl: Kålhøgen ses ofte i parringsdragt fredag – hvilket giver anledning til poesi: Kølhøgen ses ofte i søgen i køen.

Gløgg: Rimer på pløk, som er et nødvendigt telt-opslagningsredskab.

Gåde: Hvilken bi sidder hjemme og venter på at blive fodret? Svar: En Bibi (Udtalt af hin sæl på Dansebåten i 2001)

Harry Potter: Hold kæft hvor har hun bare tjent mange penge – godt jeg fik bogen i Netto til 139,- – andre har brugt væsentlig flere….

Havenisse: Bartender på Erna’s med max-højde andragende 162 cm. Derfor kan de godt være høje.

Havgasse: I følge LOF (se denne) ældre surt væsen, der møder op 8. marts på Erna’s for at bælle gratis øl og brokke sig over, at her kommer mænd. Det bedste ved havgassen er, at den går hjem, når de gratis øl slipper op.

Hest: Pippis hest hedder ikke noget.

Hestepiger: bliver ældre, men aldrig voksne.

Hjemmeside: Vores ansigt udad til, der ligesom vore røve griber om sig

Håmbol: Officiel og korrekt stavemåde for populær indendørssport

Håneret: Er god at have, men træls at gøre sig fortjent til (ikke at forveksle med hårnet).

IMST: Ikke Mere Sex, Tak. Forening for kvinder, der har haft alt for meget sex, og nu ikke gider mere. (Også kendt som FAKDIKS, Foreningen Af Kvinder Der Ikke Kan Score).

Jokkmokk: Det kan du sel’ være…

Kartofler: Basisføde for mange fattige/studerende/pædagog lesbiske. Har i længere tid været ugleset pga højt kulhydrat-indhold. Det er et under, at ikke flere mennesker er skvattet døde om for længst.

Kat: Udbredt pelsbeklædt kæledyr hos lesbiske, som ikke kan fremvise egen personlighed.

Kikkæreste: (Ikke at forveksle med Kikkassen) Person, som ikke ved, at hun er i forhold. F.eks. ved kriminalassistenten fra Beck ikke at hun er kæreste med redaktricen af herværende publikation.. Og webmoster har efter eget sigende været kæreste med hende før redaktricen overhovedet fødtes. Kikkærester er ikke nødvendigvis lesbiske. Men de kan blive det!

Kimse: Hvordan gør man det?   (Ifølge “Ordbog over det danske sprog” er “at kimse” at “gøre et kast med hovedet” – Tak til Erik)

Kommune: Ansigtsløs størrelse, som ikke vil give Sappho penge til udluftning og som kræver planer

Klumpfisk: Vi græd alle, men smilede gennem tårer, da de fik en ny, hvis navn i skrivende stund ikke huskes. De har dog stadig problemer med at der siver vand. Det får man jo med alderen.

Kælderrude: Balderbart lavtliggende tilbehør til ung heteroseksuel kvinde. Læs i øvrigt “Alle vi børn i Balderby”

Korsbæk: Danmarks bedst sælgende stykke kultur. HCA gå hjem og vug. Intet ondt om vores nationaldigter. Især når Susse Wold læser ham højt.

Liine Mortensen: Orakel – og et pragtfuldt et af slagsen.

Linolieklud: Med mindre man ønsker en ulykkelig (s)ildebrand i stil med den på Nordsømuseet forekommende, skal man drage omsorg om sin linoliegennemvædede klud og ikke lade denne ligge til lemfældig antænding

 Lit de Parade: Bør ikke forveksles med Castrum Doloris (se denne), da LdP i modsætning til CD kan opleves i talrige hjem hver weekend

Live Musik: Vil vi gerne have en masse af, men vi skal tage hensyn – kedeligt, men sandt

LOF: Lesbisk Ornitologisk Forening. Opstod oprindeligt i privat sammenhæng, men er nu landsdækkende. Har som formål at udbrede kendskabet til oversete lesbiske fuglearter som Den Langpattede Strandælling (sjældent ungt eksemplar af Langpattet Strandkælling), Næriggåsen (sjældent observeret uden Lommelærke) osv.

Logik: ” Min sok, den holder mig op, – mere magt til skisokken!”! (redaktricen var toiletbesøgende i skrivende stund) – og er det stadig…

Lyrik: Mary – har ikke kysset så mange som Harry

Løgnehistorier: Se Anekdoter.

Maling: Med en konsonant mere er det en lille forstad, men i sig selv kan det omgøre en bule til et lækkert sted…

 Margrethe II: “Så kommer vi med vores danske humor og små dumsmarte bemærkninger, så møder vi indvandrerne med kølighed, og så er der ikke langt til chikane og grovere metoder – det kan vi ikke være bekendt.” (1984)

Mary: Redaktricens mormor havde på et tidspunkt en tjenestepige, der hed Mary. Hun giftede sig med Johannes, og de fik tre vellykkede døtre, hvoraf den ene stadig arbejder hos Filtenborg Optik.

Medlemskab: Er langt billigere og ydermere nyttigere end et klædeskab.

MGP: Vølven spår: Jerntæppets fald blev begyndelsen til enden for Gram Pri som vi kendte det. Øst-mafiaen vil til evig tid holde vore egne mere beskedne og påklædte bidrag ude af finalen.

Mobiltelefon: Er ikke velset – vi er stadig færre, der lever lykkeligt med en telefonsvarer.

Mor: Se dårlig samvittighed. Redaktionen anbefaler Det Brune Punktum: Skyld Med Skyld På. Eller at emigrere.

Naboer: Mennesker, som vi skal tage hensyn til.

Norge: Webmoster har ikke været i Norge siden 1988 (turen med de 75 agurker). Redaktricen var der for nyligt, og vi anbefaler lastefulde mennesker at tage dertil på øvelsestur. (Se Cigaretter).

Nynne: Hovedperson i meget sjov bog og irriterende vane

OILØ: Obligatorisk-Indsmuglede-Lebbe-Øl

Ombygning: Det er ikke kun bedemænd der kan kunsten at sminke et lig

Onanikursus: Sjovt at se det på skrift. Der findes nulevende kvinder, der har været på onanikursus. Man skulle medbringe egen sovepose og “vi går ikke før den sidste er kommet”. Redaktionen ser billeder af store, grønne, liderlige larver i rundkreds….

Ordsprog: F.eks: Kær barm har mange favne.

Paranteser: Hvorfor hedder det en Tuborg og ikke en Carlsberg. I parantes bemærket ved vi det jo godt.

PAT-SM:  ‘Partiet for Afskaffelse af Toiletkøer og Smertefulde Menstruationer’ –

 Pejsevideo: Nej det er ikke dit fjernsyn som brænder..

Peristaltik: Alle har godt af at få ekspanderet deres vokabularium. “Selvom man er tyk, kan man godt have tynd mave”

Polterabend: Arrangement, som andrager en del lesbiske, 1 Mary, nogle dåseøl og en vanddrage

Plads: Noget der er til alle, og som alle har godt af at finde.

Plasticpose: Kender vi ikke alle det, at man er inviteret til fest hos mennesker, der er smartere end en selv. Man går i Netto og køber øller. Herpå går man hjem og roder i den nederste køkkenskuffe og finder den pose fra en smart forretning, hvor man i tidernes morgen har købt et par trusser og putter øllerne heri og håber at ingen opdager foldemærkerne på posen.

Platter: Vægpynt – ikke at forveksle med patter.

Plejehjem: Kollegie, hvor der kommer nogen og skifter os.

Pædagoger: Overrepræsenteret del af Erna´s klientel.

Påske: Da vi aldrig kan huske, hvorfor vi har så mange fridage, bringer vi her en oversigt over de danske helligdage (på det skammeligste sakset fra folkekirkens egen hjemmeside).

Quiz: Er bedst, når 92-årige, smukke, kloge og velorienterede damer vinder 1 million. Stor respekt fra redaktionen. Også et sted og et event om onsdagen hvor Røvkassen har held med en kugle.

 Rhododendron Sappho: Storblomstrende rhododendron – hvide blomster med mørkviolet ganeplet, springer sent ud!

Røvkasse: Sted hvor vanvid parret med sociolekt skaber en enklave.

Scorereplik: F.eks. “Skal du op og skrige på mors hånd” – kan ikke altid anbefales..

Selvironi: Har vi da ved gud aldrig brugt.

Skattelettelser: Redaktionen vil gerne proklamere sin afsky for politikere fra alle fløje. Så svar dog klart på spørgsmålene og sæt flaskepanten op, så det kan betale sig at invitere gæster.

Solipsisme: kan altså være hamrende queer – i situationen. Nå !

Spøgelser: Ikke-eksisterende fænomener som redaktricen er bange for

Sladder: Hvis du ikke kender sandheden – så lad være med at fortælle den videre…

SMS: Sjenerende Mode Syndrom

Spritkørsel: Hvis du har råd til at gå i byen, har du også råd til en taxa hjem!!!

Stiksav: Elsket medlem af værktøjsfamilien og del af FOF´s sagnomspundne kursusrække: “Kvinde kend din sav (din lille fuchsvans)”.

 Stress: Tilstand man kommer i som bartender ved arrangementer, når øllene ikke kan nå at blive kolde, fordi folk drikker for meget..

Sætning: Sjældent hørt på Erna’s: “I did not have sexual relations with that woman…”

Toiletbog: Man tænker nu bedst, når man er alene… Det bedste fra toiletbogen…

Tribadefest: Dejligt halvårligt udflugtsmål – Flydedokken græmmer sig over at være slået med 50 kasser øl!

Tronfølgerparret: Smag på – og brug – dette ord. Ordet Kronprinseparret … redaktionen fortvivler stadig – webmoster har slået det op. Visse medier skriver sågarkronprinsparret – det er udansk og vederstyggeligt og brugen af det må høre op!!! Så meget ligger det os på sinde.

Trusser: I modsætning til trusler er de gode at have.

Tyskland: Meget lille land som består af Süder Lügum og af og til Köln og Berlin som sportslige og kulturelle udflugtsmål.

Ulla Henningsen: Kysser efter sigende som en drøm

Ungarn: Se kålhøgen eller dårlig moral. Samtalereferat fra redaktionsmøde: “Jeg vil til hver en tid møde Ungarn i en stor finale”. “Ja, de knækker som en rådden kvist”

Upernavik: Hjemsted for Sapphos udsendte: Man får faktisk lort i hovedet, når man kører hundeslæde

Varvara Hasselbalch: Æret være hendes minde.

VisseVasse: Glimrende udtryk, hvis man vil affærdige udsagn, som man godt ved er sande og  ikke kan tilbagevise på politiker-vis.

Vægtkonsulenterne: Hæslig kult, der lokker ganske normalt udseende mennesker – sjovt nok mest kvinder – til at gå ned om onsdagen og blive vejet og mene, at kartofler, ris og pasta er farlige fødemidler. Spiser man blot 4 æg om ugen, bliver man glad igen. Alt det pjank med motion og almindelig sund kost får man jo ikke penge for at fortælle om. Redaktionen skal nok vare sig for at afsløre den virkelige vej til idel lesbisk kropslig lykke. Og dog. Det koster bare.

Vås: Rimer i modsætning til Visse Vasse på gås. Og mås (HØHØ).

Warszawa-pattten: Hidtil hedengangent østeuropæisk fællesskab, som dog genopstår ved lejlighed: Freksembel i MGP-semifinalerne, hvor vores egne æstetisk korrekte bidrag på det skammeligste bortdømmes. (Se MGP)

Webmoster: Væsen indeholdende stor viden. Trofaste læsere af Røvkassen vil vide, at denne viden heller ikke bliver mindre.

Xanthippe: Sur kælling, som gjorde livet surt for Sokrates – eftersom dette er en ordbog, skal alle bogstaver være repræsenteret – og vi kan ikke finde på noget som helst innovativt eller informativt at sige om en xylofon…

Yding Skovhøj – I disse overskudstider er der topografer, der har fået en masse penge for at fastslå, at at en mark i Jylland er Danmarks højeste punkt. Træls for hans køer. Det er så irriterende når mælken kun løber til de bageste patter.

ZZZZ – “klokken er fem, og diskoteket lukker nu”

Æblekage: Grådfremkaldende god kage – “æblekage er en rus” – siger Webmoster  – og redaktricen er enig…

Ællebælle: Kærligt navn for vores allesammens hovedorganisation

Økolebber: Lebbe-variant, som ynder hørtøj og at bo på nedlagte husmandssteder i kriseramte landdistrikter, hvor man kan få støtte til braklagte liv.

 Økonoma: Håndværker med en halv tommelfinger, som er nær veninde med en anden håndværker

Øl: Er i grunden ikke andet end korn og vand.

Åbenbaring: Noget som de, der ikke løber skrigende bort, får på Erna´s