Tunmousse, Enebærgryde og

Flamberede bananer ! – ja, det var et klassisk festmåltid på min kollegiegang i 80’erne… – Vi havde en madklub som stille og roligt arbejdede sig igennem de to første Karoline-bøger…

– men hvis man ser på opskrifterne i dag – specielt tunmoussen – så må man forarges:

2 dåser tun i olie (a ca. 185 g)
200 g blødt smør

1 dl cremefraiche 18%
1 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt friskkværnet peber
Energifordeling: Fedt: 71 %
Kulhydrat: 15 %
Protein: 14 %

Det bliver ikke meget bedre med hovedretten, Enebærgryde med bagt kartoffelmos:
Energifordeling
Fedt: 69 %

Kulhydrat: 12 %
Protein: 19 %

for så at slutte af med de flamberede bananer:
Energifordeling Fedt: 61 %
Kulhydrat: 28 %
Protein: 4 %
Alkohol: 7 %

Dertil selvfølgelig rigelig indtagelse af Odense pils og billig rødvin – hvilken fest !!!

P.S. jeg laver da stadig tunmousse – men helt uden smør:

opskriften år 2004:
2 dåser tun i vand
2 dl Fromage Frais (0,5 % fedt)
2-4 tsk. citronsaft
salt og peber

2 Replies to “Tunmousse, Enebærgryde og”

  1. De oprindelige Karoline-bøger har lagt grund til mange festlige firser-middage og med en opdatering af de gamle opskrifter – med lidt andre mælkeprodukter – så holder de sågar (!) også den dag i dag – og enebærgryden er sublim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.