Letbanen?

Røvkassen er i dag blevet spurgt om, hvornår Letbanen åbner, og uden at undersøge sagen nærmede svarede vi prompte 2017, da det jo åbenbart er svaret på alt i øjeblikket…

letbanen_fase1

Letbanen blev vedtaget af byrådet i 2009 og fase 1 (som der graves til nu) skal gå fra Aarhus H, langs havnen til Nørreport, op ad Nørrebrogade og Randersvej til Ringvejen, Danmarks Radio og frem til Skejby sygehus. Derefter fortsætter banen udi det mørke Jylland.

Med tanke på hvor mange projekter som skal være færdige til 2017, så kan vi vist se frem til en del receptioner…

via midttrafik – tidligere indlæg

Update: Letbanebyggeriet er forsinket // Kongepullert! // Som det da larmer … // Men kan vi komme på Caféen? // Men kan vi nå frem til Caféen? // Havnens Perle flytter … // Men kan vi komme frem til Caféen? // Hvorfor graver man ikke bare skidtet ned? // Fortiden forsvinder

T.O. ASAL-konsortiet er total-entreprenør på letbaneprojektet. ASAL består af den tysk-schweiziske togproducent Stadler, der leverer 26 letbanetog, italienske Ansaldo STS, der står for infrastrukturen, mens skinnerne bliver lagt af italienske GCF.
Driftsopgaven bliver placeret i selskabet Keolis Aarhus Letbane A/S.

Update 27.03.17: Det forlyder nu: Letbanen kører fra 31. august – på reduceret kraft

Update 30.03.17: Fortsat usikkert hvornår letbanen kommer til at køre.

Update 19.04.17: Først fuld drift på letbanen fra 2018

Update 28.april: Letbanen åbner i Aarhus den 23.sept på strækningen fra Aarhus H til Universitetshospitalet i Skejby. Strækningen til Odder følger i uge 48, mens sidste del af letbanesystemet til Grenaa er klar i begyndelsen af 2018.

Update 22.aug.17: Officiel åbning den 23.sept fra kl.11.00 med madboder og 150 gospelsangere, der synger det første tog i gang.

Update 23.aug.17: Aarhus Letbanen kører fra 26.nov både til Odder og Lisbjerg. Køreplaner

Update 22.sept.17: Letbanen – så kør vi – ikke …

Letbanens anden etape består af tre strækninger:

1. Kystvejen-Aarhus Ø
2. Aarhus-Brabrand: Strækningen kører fra rutebilstationen over Banegårdspladsen og Park Allé via Vester Allé og Thorvaldsensgade ud af Viborgvej. Den går over Hasle, Bispehaven og Gellerup og ender ved Silkeborgvej/J.P. Larsens Vej omkring Rema-butikken. Budget: 1,24 milliarder kroner.
3. Lisbjerg-Hinnerup: 8 kilometer strækning, der forbinder Hinnerup med Aarhus for at tage en stor del af pendlertrafikken. Budget: 670 millioner kroner. Blot 1,5 km af strækningen ligger i Aarhus Kommune, resten i Favrskov Kommune.

De to sidstnævnte strækninger er helt afhængige af statsstøtte for at blive etableret. Dette er endnu uafklaret, men en forligskreds udenom, regeringen bestående af S, SF, EL, R og DF har afsat 40 mio. kr. til den indledende VVM-undersøgelse. via

5 thoughts on “Letbanen?

  1. Pingback: Kapsejladsen 2017 | Dortes Smadderkasse

  2. Pingback: Svaret er ikke 2017 | Dortes Smadderkasse

  3. Pingback: Letbanen - Update - Dortes SmadderkasseDortes Smadderkasse

  4. Pingback: Letbanen - så kør vi - ikke ... - Dortes SmadderkasseDortes Smadderkasse

  5. Pingback: Svaret er ikke 2017 - Dortes SmadderkasseDortes Smadderkasse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.