Lam i portvin

Tilbage i 1998 var jeg sammen med bl.a. Soen på en portugisisk restaurant i Amsterdam, hvor de serverer lam i portvin. Jeg har siden da forsøgt at efterligne opskriften, men det er endnu ikke lykkedes at ramme den helt rigtige smag, så hver gang jeg er i Amsterdam, er jeg nødt til at opsøge pågældende restaurant og lige smage igen…

Reguliersdwarsstraat

Inden man går på restauranten, som ligger i “Reguliertwartstrasse” (så’n cirka) – kan man da lige kigge forbi til happy hour på “the April” hvor de har en roterende bar – det tager ca. en G/T at komme turen rundt…

The new rotating bar of cafe April in 1996

Jeg er nu nået til en midlertidig løsning m.h.t. til opskriften: man tager en flaske portvin og lidt lam af det dyre. Det dyre lam marineres over natten i hvidløgschili-marinade og næste dag smutter man lige ned og henter en ny flaske portvin…!

Så laver man en lækker wasabi-kartoffelmos, mens man smager på portvinen og så steger man de dyre lammestykker, som man så til sidst overhælder med de sidste dråber portvin – når man sætter sig til bords – ja, så smager det næsten som i Amsterdam !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.