Fordi det ligger mig på sinde

Hvor er det altså svært med den danske nationalret: Stegt flæsk og persillesovs, som i disse dage er ekstra aktuel pga de nye kartofler.

Hvordan er reglerne, er forskellene i opskrifter egnsbestemte og hvordan undgår man at gøre i nælderne?

1. skal flæsket være fersk, røget eller saltet?
2. skal flæsket paneres eller ej?
3. skal det steges på pande eller i ovn?
4. må man bruge bouillon eller kartoffelvand i sovsen?
5. skal sovsen være jævnet eller opbagt?
6. må man servere rødvin til?
7. skal der serveres surt til?

stegt flæsk med persillesovs // wikimedia commons

Så mange svære beslutninger…

6 Replies to “Fordi det ligger mig på sinde”

  1. Enig med Vita…men men men…. anbefaler fersk flæsk stegt i ovn (knap så griset) og opbagt sovs lavet på smør (margarine er noget fanden har opfundet), mel og mælk og så kan man spæde op med kartoffelvand hvis nu man synes og så et ordentlig læs persille….

  2. Angående vinvalget så siger eksperterne at man enten skal drikke den vin man har brugt til at lave maden ellers bestemmer sovsens farve valget af vinen. Og dermed ville det være et nej til rødvinen, men helt ærlig, who cares… 😉

  3. Der mangler én tilberednings mulighed, nemlig at grille det! Og det skal man, fordi det bare smager godt, og fordi man så har hele svineriet udenfor. Smart ikk’? 😉

  4. Jamen altså! – jeg ventede bare på en Weber entusiast!
    Men jeg nøjedes så i aften med de nye kartofler og ½ liter opbagt – jeg er nu ganske mæt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.