Efter Karolinebøgerne, er Anne Wilson-serien fra Könemann i 90’erne, de mest anvendte kogebøger i mit køkken. Også her, kan man dog med fordel justere for brug af smør og mayo …
Krabbe-krebinetter og pistacie- avocadodip, opskrift anno 2019:
Deller:
2 dåser krabbekød
1 æg
2 spsk brødkrumme
2 spsk mel
2 spsk hakkede koriander
1 forårsløg finthakket
4 spsk sød/stærk chilisauce
citronsaft
1 tsk ingefær
citrongræs
salt og peber
smør og olie til stegning
Rør sammen, form deller, lad hvile og steg (NB. husk at dræne krabbekødet godt!)
Dip
2 moste avocado, hakkede pistacienødder, citron, chili, salt og peber
Note: Mener i øvrigt det er en fejl at kalde dem ‘krebinetter’ med mindre de paneres! // Hvad er forskellen på karbonader og krebinetter?
Note 2: Disse tre Anne Wilson favoritter lærte mig at lave eksotiske retter som humus og falafel, baba ghanoush, tabouleh og ikke mindst krydrede lammeretter: Det Libanesiske Køkken, Det Marokkanske Køkken og så selvfølgelig: Kanapeer og Små Retter // Crab!
Pingback: Køn er den ikke | Dortes Smadderkasse
Pingback: Crab! anno 2023 | Dortes Smadderkasse