Crab, hold the mayo

Efter Karolinebøgerne, er Anne Wilson-serien fra Könemann i 90’erne, de mest anvendte kogebøger i mit køkken. Også her, kan man dog med fordel justere for brug af smør og mayo …

Krabbe-krebinetter og pistacie- avocadodip, opskrift anno 2019:

Deller:
2 dåser krabbekød
1 æg
2 spsk brødkrumme
2 spsk mel
2 spsk hakkede koriander
1 forårsløg finthakket
4 spsk sød/stærk chilisauce
citronsaft
1 tsk ingefær
citrongræs
salt og peber
smør og olie til stegning

Rør sammen, form deller, lad hvile og steg

Dip
2 moste avocado, hakkede pistacienødder, citron, chili, salt og peber

Note: Mener i øvrigt det er en fejl at kalde dem ‘krebinetter’ med mindre de paneres! // Hvad er forskellen på karbonader og krebinetter?

Nore 2: Disse tre Anne Wilson favoritter lærte mig at lave eksotiske retter som humus og falafel, baba ghanoush, tabouleh og ikke mindst krydrede lammeretter: Det Libanesiske Køkken, Det Marokkanske Køkken og så selvfølgelig: Kanapeer og Små Retter // Crab!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.