Crab, hold the mayo

Efter Karolinebøgerne, er Anne Wilson-serien fra Könemann i 90’erne, de mest anvendte kogebøger i mit køkken. Også her, kan man dog med fordel justere for brug af smør og mayo …

... jamen, er det ikke? Jo, det er det! En klassisk ret fra 90'er frokostbordet. Fra kogebogen Fabulous Finger Food 1996 af Anne Wilson (på dansk: Kanapeer og små retter 1998). . Krabbekrebinetter med pistacie avocadodip . NB. Dobbelt op på dip!

Krabbe-krebinetter og pistacie- avocadodip, opskrift anno 2019:

Deller:
2 dåser krabbekød
1 æg
2 spsk brødkrumme
2 spsk mel
2 spsk hakkede koriander
1 forårsløg finthakket
4 spsk sød/stærk chilisauce
citronsaft
1 tsk ingefær
citrongræs
salt og peber
smør og olie til stegning

Rør sammen, form deller, lad hvile og steg (NB. husk at dræne krabbekødet godt!)

Dip
2 moste avocado, hakkede pistacienødder, citron, chili, salt og peber

Note: Mener i øvrigt det er en fejl at kalde dem ‘krebinetter’ med mindre de paneres! // Hvad er forskellen på karbonader og krebinetter?

Note 2: Disse tre Anne Wilson favoritter lærte mig at lave eksotiske retter som humus og falafel, baba ghanoush, tabouleh og ikke mindst krydrede lammeretter: Det Libanesiske Køkken, Det Marokkanske Køkken og så selvfølgelig: Kanapeer og Små Retter // Crab!

2 Replies to “Crab, hold the mayo”

  1. Pingback: Køn er den ikke | Dortes Smadderkasse

  2. Pingback: Crab! anno 2023 | Dortes Smadderkasse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.