Endelig!….

– Ernas gløgg og skiskydning!

World Cup’en i skiskydning er startet i Kontiolahti, og hele weekenden kan man følge skiatleterne i sporet via zattoo tv – (damn TDC) – tak til kujo for linket…. 

Random

Kylle kommer også!

– nu vi har fået verificeret, at billetsalget til Dolly starter den 3.december (via Billetnet.dk ) klokken 10.00 – så kan man, nu man har dankortet fremme, samme dag købe billet til Kylie Minogue som kommer til Forum København den 8. juni 2008.

Billetsalget, hvor der sælges maksimalt 6 billetter per person, starter mandag 3. december klokken 10:00 fra Billetlugen.dk , på tlf. 70 263 267 samt i Fona-butikkerne.

Random – via gaffa 

Mit Kvarter – lige her!

“Flere og flere går om ad Nørregade” (*

– altså i Århus! – hvor vi indenfor få hundrede meter efterhånden er blevet velsignet med et sandt overflødighedshorn af orale fornøjelser.

Det starter lige før Guldsmedgade – så det må retteligt være Nørre Alle – hvor Den Grønne Papaya (23B) er åbnet. På hjørnet ved Norsgade finder man stadig Nørre Grill, hvor jeg spiste en hel uge i 1993, da vi ikke havde noget komfur.

Hvor Café Silver lå, finder man nu den sindig sunde café Ziggy Green (42), derefter ligger sommerens sammenrendssted: ParadIS (40). I dag åbner Potato Shop (36), som reklamerer med ’18 slags fyld’ i de bagte knolde – jeg glæder mig til et besøg… – køen er laaaang i aften…

På El Torito (40) kan vi vist stadig komme. Og på Mekong (10) er der gledet mange retter med and og selvfølgelig klassikeren: kylling og cashewnødder ned. På Vores Sted (26) er vi ofte endt efter både volley- eller dansetræning i vores unge dage.

Klemt inde mellem alle disse herligheder finder man de mere gængse tilbud i form af 3 kiosker, Pizza Day & Night (Nørre Alle 22), Århus Pizza (28) samt selvfølgelig vores venlige grønthandler Reem Market (16).

– og så har jeg vist stadig et par steder til gode: Sushi+ (Nørre Alle 22), Café Mimi (22) og Wok Square (38)

Random – (* ja, jeg er fra den tid, hvor man tog i Daells Vareskur

guide.dk | http://www.mangospot.dk/

Så smut da!

I al vor visdom har vi i år overladt mandelsmutningen til vores lille tysker. Vi forventer dem leveret i korrekte og regelrette smuttede og udskårne stykker til lanceringen af Ernas Julegløgg på fredag, hvor de første krus svinges over baren kl.19.00 – som altid på eget ansvar…

Random

Klassisk smutning: efter at mandlerne er blevet kogt kort op, griber man den stadig varme mandel med tommel- og pegefinger. Klem blidt om mandlen indtil den smutter ud af sit skind…

Ingen Dolly kø idag

– Tinghallen oplyser:

‘Flere aviser har skrevet at der starter billetsalg til en Dolly Parton koncert d. 26/11. Dette er desværre ikke korrekt.’

Random

Update 29.11: Gaffa oplyser:

Billetsalget til koncerten med Dolly Parton 15. juni i Viborg sættes i gang mandag 3. december klokken 10:00 via Billetnet, Tinghallens billetsalg og Kulturcenter Limfjords billetsalg.

Cardigan?

– altså ikke det svenske band men klædningsstykket! – sidste uge fik jeg pågældende tekstil forærende og jeg har hele weekenden overvejet hvordan det nu bedst bæres: Jeg har jo hverken 4-hjulstrækker, fårehunde, et større landsted på Ny-Hebriderne og det eneste jeg ved om får, er at lam er godt i portvin.

cardigan

Jeg mangler ligeledes keps og bakkenbarter – det går da virkelig ikke.

Random – men den varmer (kan den monstro fås i fleece?)

Onsdagens Kikkæreste

I disse quiz-fri perioder er det atter muligt at fordybe sig i serierne: Numbers, Criminals Minds og CSI (by underordnet, selvom Vegas dog fører en kende). Hvor om alting er, så er det altid en fornøjelse af følge out’n’about Kirsten Vangsness i rollen som tech savvy Audio/Visual specialist Penelope Garcia i CM.

Kirsten Vangsness i rollen som tech savvy Audio/Visual specialist Penelope Garcia i CM

På en dag, hvor nettet har været nede, og sure kunder ringer, kunne det være rart at få skrevet replikker a la:

Garcia: Your friendly neighborhood Oracle of all things knowable and unknowable at your service.
Garcia: Office of Unfettered Omniscience – how may I help you, O fortunate one?
Garcia: Oracle of Quantico – speak if you deign to hear truth!
Garcia: Font of all Knowledge, check my flow!

Kirsten’s Blog | wiki | IMDB |

B’day: 7. Juli 1972
Height: 1.70

Tech savvy kikkæreste Pauley Perrette (Forensics Specialist Abby Sciuto i NCIS)

Bingo?

– på spørgsmålet om hvornår vi holder Ju-(hu)-Leb-Ingo i år, kan vi oplyse:

Fredag den 14.december: Ernas Julebingo – afholdes for 19. år i træk. Vi skal som altid gøre opmærksom på, at dørene åbnes klokken 18.30 og spillet starter klokken 19.30 præcis – selvfølgelig efter at bingobestyrerinden har opridset aftenens regler…

Random – Hallelujah!

Skattevæsnet fundet!

 – i årevis er man i Århus blevet sendt ud på ekskursioner, når man skulle have rettet en detalje i sit skattekort. Frichsparken, Margrethepladsen, Grøndalsvej og så ned til Margrethe igen. Nu forlyder det fra flere kilder, at væsnet for fremtiden er at finde i den gamle amtsgård på Lyseng Alle 1 i Højbjerg…

Random – online 

Ugen der kommer

– Fredag den 23.november: Koncert med bLevin bLectum, Det Jyske Musikkonservatorium, Musikhuset Aarhus, Falken kl. 21:00 – Fri entré – Læs mere her.

– Lørdag den 24. november: Strange Ears Festival – Fantastic Females – Læs mere her. kl. 19.00 (Entré: 40/60) – Studenterhus Århus, Nordhavnsgade 1, Den gamle toldbygning.

Random

Quiz finale – resultat

Vigtigheden af altid at holde fast i det positive: Røvkassen ku igen stille 3 hold – og så var der EjnerX og Kip…

Aftenens tena: Apropos – 60 spørgsmål efterfulgt af hinanden

Røvkassen udgjordes af: Pulverslukkeren, Øøøø!, BiiBii og Den lille Tysker
New Kids bestod af: Sfinksen, Mortensen, The Italian Sushichef og Calm-Ass
Klitrækken androg: Stereo, Iina, Random og IngefærBlær

Aftenens resultat (60 spørgsmål)
Røvkassen: 4+0+5+5+7+3= 24  (0 point i 2.runde – var I fulde?)
New Kids: ?+?+?+3+4½+5= 25½
Klitrækken: 4+5+7½+5+7+6= 34½

Samlet resultat:
05. Røvkassen – uden dorte k. – det bæst – som valgte at spille kort med sine fredags-rødvins-veninder-det-kan-man-da-gøre-på-et-andet-tidspunkt – 24
04. New Kids – 25½
03. Klitrækken – 34½
02. EjnerX – 35
01. Kip – 41½

Kip rendte med pokal, spumante og alle pengene – suk!

Men igen kan vi konstatere – vi var flest! – og samlet – så vandt vi – igen 🙂

DE originale Kviisværter havde sammensat en udfordrende og dejlig kviis, hvor vi slap for MGP melodier og istedet blev udfordret af etniske toner – og alskens associationer – godt tænkt!

Røvkassen excellerede med svar som: ‘Wärst du doch in Düsseldorf geblieben…’, Röyksopp, Wilhelm Conrad Röntgen og hafnium
 
New Kids rykkede med Michael Hannecke, Kirsten Holst og Jönssonligan

Klitrækken ku’ Gloria Swanson, ILM, bluray, Miriam Makeba, Cesaria Evora og AK47 (!?)

Mortensen græmmede sig: Germany – Saudi Arabia 8-0 i VM 2002 – det var iøvrigt: Klose, Klose, Ballack, Jancker, Klose, Linke, Bierhoff og Schneider.

Tak for i år – Quizzen starter igen i januar 2008

Random